Indiai gasztrotúra magyarul

Csapáti - az egyik legegyszerűbb indiai lepénykenyér

2017. szeptember 20. - Ági Helló Curry

21827512_1470822793004982_6387218721135394816_n.jpg_640x640

Sziasztok!

 

A minap megosztottam egy egyszerű csirke curry receptemet, most jöjjön egy hozzáillő csapáti.

Hozzávalók:

12,5 dkg fehér búzaliszt

12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1,5 kiskanál só

1,5 dl jó meleg víz

vaj

 

A hozzávalókból gyúrunk egy rugalmas, lágy, könnyen kezelhető tésztát, tálban lefedve kb. 20 percet pihentetjük. Pihentetés után nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle a tenyerünkkel, kinyújtjuk lisztezett deszkán vékonyra (kb. 10-12 cm átmérőjűre). Arra figyeljünk végig, hogy ne száradjon ki, mindig inkább takarjuk le. Most jön a trükk. Fogunk egy palacsintasütőt, erősebb lángon felmelegítjük, rárakunk egy kinyújtott korongot és elkezdjük egy konyhai fém- vagy falapáttal nyomkodni. Ettől felhólyagosodik, addigra picit megpirul az alja és már fordíthatjuk is meg. Ezt az oldalt is megnyomkodjuk, de itt igazából már csak másodpercek kellenek és már meg is pirult és fel is hólyagosodott. Gyorsan még melegen mindkét oldalát megkenjük vajjal és már jöhet is a következő. Kb. 10 db lesz belőle.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellocurry.blog.hu/api/trackback/id/tr8512881172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.